Výukové videá na Hravú karičku z Abova sú super!

Na veľkej spoločnej tancovačke na košickej Hlavnej sme už tancovali zemplínsku, parchoviansku či spišskú karičku, skúsili chorovody, bráničky, hadíky, plieskali sa po stehnách pri čapášoch aj vykrúcali v čardáši. Čo nás čaká tento rok? Veselé tanečné hry s piesňami z Abova!

Choreografi Marianna Svoreňová a Marek Rudňanský nám pripravili hravú lahôdku, ktorú zvládnu aj tí, čo nemajú kondíciu športovca. Poprechádzame sa po pomyselnej lúke, zahráme sa zlatú bránu a potom sa roztočíme vo veselých kolesách. Dopredu i vzad. Odoženieme mravcov podupmi a rozvírime vzduch v ohnivom čardáši. Znie to parádne, že? Už vás svrbia podrážky?

 

Všetky tieto prvky sa naučíme podľa výukového a metodického videa, ktoré sa natáčali v Kultuparku 7. marca 2024. Na výukovom videu celú choreografiu tanca predviedli tanečníčky a tanečníci z DFS Hanička a FS Železiar z Košíc. Pod taktovkou choreografa Vlada Urbana sa poriadne zapotili. Ale výsledok je dobrý, že? Základné tanečné kroky vysvetľuje pán Urban v druhom metodickom videu. Pomaly a zrozumiteľne. Tak poďme cvičiť!

Á, nesmieme zabudnúť na muziku! Zakaždým, keď si pustíme video, počujeme Ľudovú hudbu a spevácku skupinu súboru Železiar pod vedením Filipa Žigu a Andrei Rendošovej. Ďakujeme vám všetkým!

 

           

Výukové video – TANEC – link TU         Metodické video – ZÁKLADNÉ KROKY – link TU

 

2024-04-16T13:02:07+02:00